ارتباط با دفتر فروش
پشتیبانی تلفنی
برای اطلاع از قیمت دستگاه تماس بگیرید.
نور اکثر لیزرها برای کاربر خطرآفرین است. درجه خطر بستگی به مشخصات خروجی لیزر، طریقه استفاده از آن و تجربه کاربر دارد. مکانیسم ایجاد صدمه در لیزرها شبیه همه دستگاه های بیولوژیکی می باشد و با فرایندهای حرارتی، صوتی-حرارتی و شیمیایی-نوری همراه است. میزان آسیب و خسارت هر یک از این مکانیسم ها بستگی به مشخصات لیزر مانند طول موج، زمان پالس، توان و چگالی انرژی دارد. اولین عامل صدمه، جذب تابش توسط سیستم بیولوژیکی است. جذب در تراز اتم و مولکول صورت می گیرد، بنابراین به طول موج بستگی دارد. پس در مرحله اول این طول موج لیزر است که تعیین می کند بافت آسیب پذیر کدام است.
انواع لیزرها بسته به طول موج، مقدار دانسیته انرژی، قطر باریکه و..اثرات مختلفی بر بافت ها و اعضای بدن دارند. به دلیل اهمیت بالای خطرات لیزر بر بافت های بیولوژیکی بهتر است این خطرات را بشناسیم و از آنها پیشگیری کنیم. بر اساس نتایج مظالعات FDA، حدود 75% حوادث لیزر از سال 1984 تا 1994 شامل آسیب های چشمی بوده است که در این بخش، خطرات چشمی، راه های پیشگیری از آسیب های احتمالی و ویژگی های عینک ایمنی لیزری مناسب را بررسی می کنیم.
لیزر جهت مندی بسیار بالایی دارد و می توان لیزر را یک منبع نقطه ای از نور با شدت بالا دانست. مساله ای که ایجاد نگرانی می کند این است که باریکه لیزر به صورت مستقیم یا در اثر بازتاب به چشم وارد شود که بسته به طول موج، شدت و زمان قرارگیری چشم در معرض باریکه، چشم انسان می تواند متحمل آسیب های مختلفی شود.
با توجه به اینکه تابش لیزر CO2 تابشی در محدوده طول موجی فروسرخ (IR) و نامرئی می باشد، احتمال آسیب دیدگی تصادفی چشم زیاد است چرا که قرنیه چشم این تابش را جذب می کند. از طرف دیگر به علت نامرئی بودن این تابش، چشم انسان قادر به تشخیص آن نیست در نتیجه مردمک کاملا باز می ماند و چشم نمی تواند با عکس العمل پلک زدن در برابر ورود بخشی از پرتو لیزر ممانعت ایجاد کند.
با توجه به آسیب قابل توجهی که لیزر می تواند به چشم وارد کند، استفاده از عینک ایمنی لیزری مناسب بسیار مهم است.
در انتخاب عینک ایمنی لیزری ایده آل سه عامل مهم دخیل هستند:
طول موج لیزر، اولین پارامتر برای ارزیابی سطح ایمنی مورد نیاز شماست. شما می توانید مشخصات طول موج لیزر را در دفترچه راهنمای لیزر یا از روی برچسب سریال لیزر بیابید. این اطلاعات به شما کمک می کند تا عینکی را انتخاب کنید که از چشمان شما در برابر طول موج لیزر محافظت کند.
معمولاً دو طول موج برای لیزر تعریف می شود:
طول موج پرتوی هادی که معمولا در دسته طول موج های “ایمن برای چشم” قرار می گیرد. پرتو هادی برای کمک به کاربر در یافتن موقعیت پرتو نامرئی لیزر می باشد و معمولا پرتویی کم توان است.
طول موج پرتو اصلی که بسته به توان آن، معمولا لیزری با توان بالاتر و خطرناک برای پوست و علی الخصوص چشم است و هنگام کار با این دسته از لیزرها باید حتما از عینک لیزری محافظ استفاده شود.
چگالی نوری (OD) در ایمنی لیزر، مقدار نور ضعیف شده توسط عدسی درطول موج مورد استفاده است. هر چقدر چگالی نوری بیشتر باشد نور بیشتری از طول موج مسدود می شود. OD مورد نیاز به عوامل مختلفی از جمله طول موج لیزر بستگی دارد. این استانداردها از طریق تحقیقات بر اساس اینکه چگونه طول موج های مختلف اثرات بیولوژیکی متفاوتی برروی چشم دارند، ایجاد شده اند.
یکی از معایب عینک های با چگالی نوری بالا کاهش دید است. عینک های ایمنی لیزری با چگالی نوری بالا لنزهای تیره تری دارند که می توانند دید شما را تحت تاثیر قراردهند. به منظور جلوگیری از به خطر انداختن کاربر در اثر کاهش دید ، بهتر است از عینک هایی استفاده کنید که علاوه بر چگالی نوری بالا، شفاف هم باشد.
در مجموع، دو نوع عینک ایمنی لیزری وجود دارد:
جذبی و بازتابی
در عینک جذبی جاذب لیزر به مواد عدسی اضافه شده است و در عینک انعکاسی سطح عدسی با یک لایه بازتابنده پوشانده شده است.
توجه داشته باشید که اگر لایه بازتابنده عینک های انعکاسی خراشیده شود دیگر قابل استفاده نیست و نیاز به تعویض دارد.
عینک پیشنهادی مجموعه اپتیک پرداز به شما، عینک محافظ لیزر CO2 با طول موج 10600 نانومتر مناسب برای انواع پردازش لیزری از قبیل حکاکی لیزری، برش لیزری، جوشکاری لیزری و … می باشد.
توجه داشته باشید که حتی با وجود عینک هرگز به هیچ لیزری به صورت مستقیم نگاه نکنید. هنگام مشاهده پرتو پشت آن بایستید و در هنگام تراز یا هر عملیات دیگری با لیزر چشمان خود را به محور لیزر نزدیک نکنید. چرا که پرتوهای لیزر بسیار متمرکز هستند و واگرایی کمی دارند درنتیجه بسیار خطرناکند.
جهت مشاوره یا خرید عینک های ایمنی لیزری با ما در تماس باشید.
این مطالب در بخش تحقیق و پژوهش شرکت اپتیک پرداز گردآوری شده است و استفاده از آن با ذکرمنبع بلامانع است.
تعمیر تخصصی سورس لیزر فایبر، سازنده دستگاه لیزر جوشکاری پالسی، سازنده دستگاه حکاکی رنگی فرکانس بالا، سازنده سورس های فایبر QCW و MOPA
تهران، میدان آرژانتین، خیابان بیهقی، پلاک 6، واحد 6
شهر قدس، میدان قدس، انتهای خیابان چمن، خیابان صنعت، کوچه کوشا صنعت، پلاک 25
02188732001 (ثابت)
09196856759 (همراه)
Reviews
There are no reviews yet.